Noutăţi Cicloteque

Cicloteque

Cicloteque şi Tribul îşi unesc forţele pentru încurajarea mersului cu bicicleta în Bucureşti

scris de Cicloteque pe 29-05-2012 în Biciclete, Biciclişti, Reţeaua Cicloteque etichetat cu , , , , , , , ,

Centrul de închirieri de biciclete Cicloteque şi serviciul de curierat pe bicicletă Tribul îşi unesc forţele şi vor colabora pentru promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, nepoluant şi mai rapid în traficul din capitală.

10% din costul fiecărei livrări realizate de Tribul vor fi direcţionati spre dezvoltarea Reţelei Cicloteque şi încurajarea mersului pe bicicletă în Bucureşti, iar Tribul îşi confirmă astfel statutul de afacere socială.

Iniţiat anul trecut, Tribul este ideea lui Ariel Constantinof, pusă în practică alături de alţi şapte biciclişti pasionaţi, şi a luat naştere din dorinţa de a oferi o alternativă eco la livrarea corespondenţei pe distanţe relativ scurte. În Bucureşti, bicicleta este cel mai rapid mijloc de transport în orice moment al zilei, iar viteza medie a unui biciclist cu experienţă este de 25 km/h, cu 10 km mai mare decât viteza unei maşini.

În primul an de activitate, curierii Tribul au deservit peste 20 de clienţi şi au livrat aproximativ 1.000 de comenzi în toate cele şase sectoare ale capitalei. Livrarea se face în numai câteva ore de la preluare, într-un mod profesionist şi în acelaşi timp, eco. Mai multe detalii despre Tribul pot fi găsite pe www.tribul.eu.

Confruntându-se zilnic cu greutăţile mersului pe bicicletă în Bucureşti, curierii Tribul au ales ca, începând cu luna mai, să direcţioneze o parte din costurile unei livrări către Cicloteque pentru a încuraja astfel activităţile de promovare a mersului pe bicicletă. 10% din costul fiecărei livrări vor contribui la dezvoltarea reţelei de închiriere biciclete şi la susţinerea mersului pe bicicletă.

:: află mai multe detalii din Comunicatul de presă