Concurs

Cicloteque

1.500 de cicliști vor lua startul în aventura Riders Club, la ZIUA B

scris de Cicloteque pe 08-04-2014 în Concurs etichetat cu

cernica12 aprilie se anunta a fi o zi a bucuriei de a merge cu bicicleta pe trei trasee de poveste, in imediata vecinatate a Bucurestiului. Inscrierile la Ziua B se mai pot face pana miercuri, 9 aprilie ora 12:00, pe site-ul www.RidersClub.ro, iar participantii au posibilitatea de a alege traseul adaptat nivelului propriu de abilitate si experienta:

 • o tura de 65 de km
 • un traseu de 32 km
 • un traseu mai scurt, de doar 20 km.

Traseul scurt este accesibil atat ciclistilor dornici de relaxare, cat si copiilor intre 6 si 14 ani, insotiti de parinti. Piesa de rezistentă a evenimentului o constituie, cu sigurantă, traseul EPIC de 65 de km, cel mai lung traseu din zona Bucuresti, care va propune riderilor experimentati o aventura de neuitat printr-o schimbare pemanentă de peisaj. 

Valoarea totala a premiilor si beneficiilor oferite participantilor la ZIUA B depaseste echivalentul sumei de 20.000 euro. La finalul curselor, vor fi organizate 44 de podiumuri si toti riderii inscrisi in concurs vor participa la o super tombola cu premii deosebite. Rezultatele vor fi disponibile in cadrul Digital Info Center, pe 20 de tablete sau chiar pe propriul telefon mobil, prin intermediul unei retele Wi-Fi.

Cele mai importante momente ale cursei vor fi imortalizate si transferate pe pagina de Facebook a fiecarui ciclist, prin intermediul aplicatiei Riders Club. Astfel, alaturi de sponsorii evenimentului, ne respectam promisiunea de a face din ZIUA B o zi speciala pentru fiecare.

ZIUA B – o cursa pentru toti, la standarde inalte.

Participantii la ZIUA B vor beneficia de un eveniment organizat la standarde de exceptie:

 • 3 trasee, la alegere, in functie de nivelul propriu de abilitate si experienta: o tura de 65 de km, un traseu de 32 km si un traseu mai scurt, de doar 20 km, accesibil si copiilor;
 • Cel mai lung traseu din zona Bucuresti, de 65 de km, pentru ciclistii cei mai experimentati;
 • Premii si beneficii in echivalentul a peste 20.000 euro;
 • Cel mai performant sistem de cronometrare, MPG fiind Partener Oficial al MyLaps Timing Systems pentru Romania;
 • Comandament de interventie si comunicatii de urgenta;
 • Rezultate digitale prin Digital Info Center;
 • Start in valuri;
 • Activitati pentru copii;
 • Zona de distractie;
 • Masaj de relaxare dupa cursa;
 • Foto corner;
 • Spalare biciclete;
 • Catering;
 • Aproximativ 250 de persoane implicate in organizare (echipa MPG, voluntari, sponsori, fotografi).

ZIUA B este primul eveniment al Calendarului Riders Club 2014, ce va fi urmat de alte 15 evenimente, toate unite de acelasi sistem de clasamente. Astfel, in acest an, Riders Club mai are programate evenimente de ciclism pentru amatori in Constanta, Caldarusani (jud. Ilfov), Bicaz (jud. Neamt), Comana (jud. Giurgiu), Medias (jud. Sibiu), Campulung-Muscel (jud. Arges), Predeal (jud. Brasov), Gura Humorului (jud. Suceava), Paulesti (jud. Prahova), Bacau, Targu Mures (Jud. Mures), Bucuresti si, din nou, Cernica (jud. Ilfov). Calendarul Riders Club 2014 poate fi consultat pe www.RidersClub.ro.

Cicloteque

ZIUA B, primul eveniment de ciclism de la Riders Club

scris de Cicloteque pe 28-02-2014 în Concurs etichetat cu

afis cernica1Riders Club, platforma MPG dedicată comunităţii cicliştilor amatori din România, anunţă lansarea celui mai mare calendar de evenimente cu acoperire naţională, dedicate acestora. Calendarul include o serie de 15 evenimente, toate unite de acelaşi sistem de clasamente. Astfel, în acest an, Riders Club are programate evenimente de ciclism pentru amatori în Bucureşti, Cernica (jud. Ilfov), Constanţa, Căldăruşani (jud. Ilfov), Bicaz (jud. Neamţ), Comana (jud. Giurgiu), Mediaş (jud. Sibiu), Câmpulung-Muscel (jud. Argeş), Predeal (jud. Braşov), Gura Humorului (jud. Suceava), Păuleşti (jud. Prahova), Bacău si Târgu Mureş (Jud. Mureş).

Primul eveniment din această serie este ZIUA B – cel mai important maraton de ciclism Riders Club al anului. ZIUA B se va desfăşura pe 12 aprilie 2014 şi va avea startul din centrul expoziţional Exporom, la doar 4 km de staţia de metrou Pantelimon. Ca element de noutate, cu ocazia acestui prim eveniment, după start, traseul va continua cu o porţiune de 3 km ce va presupune defilarea participanţilor în pluton compact, pe DN3 (Calea Dobrogei).

Cei interesaţi să participe se pot înscrie, începând de azi, pe site-ul www.RidersClub.ro. Până pe 2 martie 2014 se pot face rezervări de locuri la eveniment, la un preţ promoţional, rezervarea putând fi achitată sau anulată mai târziu.

Anul competiţional va continua, rând pe rând, cu:

 • Doltcini XCO – Constanţa (3 mai)
 • „La Broaşte”  – Căldăruşani (24 mai)
 • Marathon MTB Bicaz – (31 mai)
 • „Dumbrava cu Mărgăritar” – Comana (14 iunie)
 • PRO AS – Mediaş Tour (28 iunie)
 • Trofeul Muscelului – Câmpulung (19 iunie)
 • MTB Predeal Trophy (9 august)
 • Bucovina MTB Maraton – Gura Humorului (23 august)
 • „Livada cu Cireşi” – Păuleşti (31 august)
 • MTB Extra Zone – Bacău (13 septembrie)
 • Maratonul Nirajului – Târgu Mureş (20 septembrie)
 • „4 pedale” – Bucureşti (21 septembrie)
 • „Haiduci şi Domniţe” – Moara Vlasiei (12 octombrie)
 • „Legendele Toamnei” – Cernica (26 octombrie)
Cicloteque

Riders Club Moara Vlăsiei, întrecere cu bicicletele în natură

scris de Cicloteque pe 21-05-2013 în Biciclişti, Concurs etichetat cu ,

“De treci codrii de aramă…” Nu ne-am transformat în cenaclu literar, ci vrem să vă anunțăm cea mai nouă inițiativă a celor de la Riders Club: competiția de mountain bike de la Moara Vlăsiei din 25 mai.

Este greu de crezut că o zonă atât de frumoasă, cum este cea de la Moara Vlăsiei, se află atât de aproape de București. Cei care se aventurează în inima ascunsă a pădurii sau care străbat linia ce şerpuieşte pe lângă lac nu pot decât să se îndrăgostească de această oază de linişte şi verdeaţă. Nu este un traseu foarte frecventat de pasionații de ciclism, lucru care-l face cu atât mai interesant.

Cum te înscrii în concurs

Pentru a putea participa într-o competiţie din calendarul Riders Club, e nevoie de crearea unui cont gratuit de membru pe site-ul oficial. Astfel obții un număr de rider și te poți înscrie online la fiecare competiție.

Pentru Moara Vlăsiei, te poți înscrie până în 24 mai, la orele 20:00. Taxa de participare este de 80 de lei. Cei care vor să se înscrie pe loc, în ziua evenimentului, vor plăti 100 de lei.

Înscrie-te în grupul Bicicliști urbani de pe Facebook, unde poți prinde promoții constînd în participări gratuite sau alte avantaje.

Cum se ajunge la start

Moara Vlăsiei este la aproximativ 30 de kilometri de Bucuresti. Pentru a ajunge la zona de start a competiţiei de pe 25 mai, se merge cu maşina pe DN1. În centrul oraşului Balotești se face la dreapta, spre Căciulați. Se trece podul peste A3 şi se ajunge în Moara Vlăsiei. La 3 km după pod se face la stânga, pe Strada Notarului, în dreptul monumentului cu vultur dedicat eroilor de la Mărăști, Mărășești şi Oituz. De la monument, se înaintează un kilometru până la zona de start.

Harta rutieră:


View Moara Vlasiei in a larger map

Pachetul de concurs

Iată ce primești în schimbul taxei de participare, pe lângă peisajele de vis și emoțiile de concurs:

 • număr de concurs
 • cip de cronometrare de unică folosinţă
 • baton/doză Isostar
 • biscuiţi Grand Papa şi brioşă
 • voucher valoric de 60 de lei oferit de Bike XCS
 • voucher valoric de 300 de lei oferit de BikeXpert
 • voucher valoric de 400 de lei pentru înscrierea unei echipe de companie în Romanian Corporate Sports (www.corporatesports.ro)
 • o doză de Ursus Cooler
 • o brioşă la finalul competiţiei

Pachetele vor putea fi ridicate de miercuri până vineri (22-24 mai) în intervalul orar 17:00-20:00, de la Magazinul Giant de pe str. Traian, nr 98, Sector 3, București.

În plus, vei beneficia de: apă, băutură izotonică Isostar, fructe şi dulciuri la start şi la punctul de alimentare de pe traseu, șapte puncte de asistenţă medicală, spălare biciclete, comunicaţii de urgenţă prin Asociaţia Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă, participarea la tombolă.

Despre traseu

Dacă-ți spunem că te poți întîlni cu grupuri de căprioare în timpul competiției, ne crezi? Pădurea Surlari este la marginea localităţii Moara Vlăsiei. Deşi nu foare vastă, pădurea se remarcă prin peisajele fascinante. Un lac ce o mărgineşte pe toată lungimea sa.

Traseul concursului are 16 km şi conduce participanţii pe căi largi până într-un colţ ascuns al pădurii, unde se face trecerea spre un drum cu peisaje sălbatice ale lacului. Urmează un single track unde se face apropierea de apă pe partea împădurită. Cărările pădurii conduc apoi în zone largi, luminoase.

Diferenţa de nivel este de aproximativ 20 de metri. Vezi harta traseului.

Punct de plecare: Sudul Pădurii Surlari, DC-184
Puncte de alimentare: două (la start şi pe traseu)
Puncte de prim-ajutor: 7 (la start şi pe traseu)

 Moara Vlasiei - lac Moara Vlasiei- traseu Riders Club

Programul concursului

11.00: Start nivelurile 1, 2, 3, 4 (start în valuri la diferenţă de 5 minute)

15.30: Timp limită de parcurgere a traseului

15.30: Festivitatea de premiere

Premiile puse în joc

Primii trei clasaţi în cadrul fiecărei categorii se vor bucura de premii oferite de organizatori cu sprijinul sponsorilor şi partenerilor Riders Club. În plus, şi concursul de la Moara Vlăsiei oferă tuturor concurenților şansa de a câştiga unul dintre premiile puse în joc la tombola evenimentului.

Pentru a intra în posesia premiului, riderii trebuie să fie prezenţi la extragerea din cadrul festivităţii de premiere şi să aibă asupra lor numărul de concurs şi un act de identitate.

Premiile oferite în cadrul tombolei sunt:

1 cadru de carbon compozit GIANT pro XTC în valoare de 7.000 lei
1 tricou al echipei Skil
3 pachete cu premii isostar (şapcă, bidon, produse energizante) şi 3 baxuri de Ursus Cooler

Despre Riders Club

Proiectul cuprinde 15 concursuri de MTB, cinci în jurul Bucureștiului și 10 în alte orașe din țară. Acestea sunt coordonate de Riders Club cu ajutorul partenerilor locali. Pe parcursul proiectului, se va păstra un standard al organizării – înscrieri online, cipuri și sisteme de cronometrare, pachete pentru participanți, centralizarea rezultatelor și actualizarea lor constantă pe site.

Primele două evenimente au fost la Băneasa (13 aprilie) și la Cernica (28 aprilie). Înscrie-te în cursa de la Moara Vlăsiei din 25 mai!

Cicloteque

Dăruiește o biță și Cicloteque îți oferă un abonament VIP în 2013!

scris de Cicloteque pe 14-12-2012 în Biciclete, Concurs, Reţeaua Cicloteque etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrei să pedalezi gratuit multe ore pe bicicletele de la centrul de închirieri Cicloteque anul viitor? Premiem cu un abonament VIP în valoare de 100 de lei un biciclist sau o biciclistă dintre cei care aleg să doneze în cadrul inițiativei Oferă în dar o Biță fonduri care sunt folosite pentru cumpărarea bicicletelor copiilor diagnosticați cu autism.

Oricine face o donație în valoare de 50 de lei poate câștiga abonamentul Cicloteque de 100 de lei sau marele premiuo bicicletă desenată de artistul Dan Perjovschi și făurită de cei de Bița Color.

Cu abonamentul VIP Cicloteque poți pedala în voie prin oraș 20 de ore (sau 40 de ore dacă ești student sau pensionar) și poți returna bicicleta la oricare dintre stațiile din Rețeaua Cicloteque ( în București și Oradea).

Câștigă-ți libertatea de mișcare și ofer-o și copiilor care au atâta nevoie de ea cu o donație caritabilă pe oferaobita.wordpress.com.

—–> AFLĂ AICI CUM POȚI DONA

Pe 20 decembrie 2012 vom anunța câștigătorul abonamentului VIP Cicloteque în cadrul unui eveniment special organizat de Bița Color în spațiul Carol 53 din capitală, cât și pe pagina de Facebook Cicloteque.

Oferă ca să poți fi răsplătit. Intră în concurs!

 

 

 

Cicloteque

Oferă copiilor ceva și bicicleta lui Perjo poate fi a ta

scris de Cicloteque pe 04-12-2012 în Biciclete, Bike Culture, Concurs etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dacă n-ai auzit de Dan Perjovschi sau Perjo cum îi spun cum îi spun cei apropiați, e timpul să afli că este un artist vizual român care expune de ceva vreme lucrări excepționale în toate muzeele importante din lume, printre care se numără și celebrul MoMA.

Inspirat de Bița Color și pasiunea sa pentru biciclete și desen, Perjo pune la bătaie, în scopuri caritabile, o bicicletă personalizată de el în cadrul proiectului Oferă în dar o biță.

Bicicleta desenată de Perjovschi va fi scoasă la concurs și oricine poate participa printr-o donație de 50 de lei! Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți. Din banii obținuți, inițiatorii acestui proiect vor cumpăra biciclete pentru copiii care vin în fiecare zi la Centrul Multidisciplinar Învingem Autismul.

E o ocazie unică așadar să ai o biță (no, așa-i mai zicem noi bicicletei când o alintăm în Ardeal:) customizată de artistul sibian și să faci o faptă bună pentru copiii suferinzi de autism. Dacă ești norocos, o vei pedala curând  și vei transmite trecătorilor mesaje deștepte și grafice cochete;)

Ca orice om cu bița la cap, Perjovschi ne spune scurt și la obiect cum stă treaba cu deplasarea urbană pe două roți: „Ca oraș împuști mulți iepuri dintr-un foc: decongestionezi centrul, reduci poluarea și ai populație în formă (deci mult mai productivă)”. 

PS. Donațiile pentru bicicletele copiilor de la Asociația Învingem Autismul se pot face direct în contul asociației cu mențiunea „pentru biciclete”. Asociația Învingem Autismul -­ cont RO57 RZBR 0000 0600 1170 6588 / CIF 25581340

:: citește mai multe pe oferaobita.wordpress.com

:: via Bita Color

 


Cicloteque

Premiu de pedalat pentru cine-ajută la plantat

scris de Cicloteque pe 08-10-2012 în Biciclete, Concurs etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pedalăm cu viteză către marele eveniment Fashion for Trees. Şi dacă ziua de joi se apropie în mod firesc şi cu pasul măsurat, pedalatul nostru devine mai mult decât metaforic, întrucât cei de la La vita e velo ne oferă o bicicletă (foto dreapta).

O poate câştiga oricare dintre participanţii care va cumpăra un bilet de tombolă în valoare de 50lei în seara evenimentului, ea fiind premiul cel mare al acestei categorii. Celelalte categorii au şi ele pregătite premii atrăgătoare, ţinute şi accesorii oferite de designeri, pachete cosmetice dar şi premii eco.

Evenimentul ce va avea loc pe 11 octombrie în Fratelli Social Club va deschide campania de strângere de fonduri a Asociaţiei MaiMultVerde pentru plantările pe care le vor face în viitorul apropiat în zone stabilite împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.Mai exact, vor fi înrădăcinaţi 20.000 de puieţi cu scopul de a crea perdele de protecţie pentru îmbunătăţirea calităţii aerului sau pentru împiedicarea dezastrele naturale care au loc în fiecare an (inundaţii, viscole puternice etc).

Susţinând şi tu prin donaţii online pe www.maimultverde.ro/fashionfortrees activităţile Asociaţiei, vei oferi lumii un aer mai curat, pentru că fiecare puiet plantat înseamnă reducerea cantităţii de dioxid de carbon din atmosferă, o şansă la reabilitarea zonelor deşertificate, a celor afectate de inundatii şi alunecări de teren cât şi oportunităţi de voluntariat pentru mediu. În cazul în care vrei să contribui mai mult la iniţiativele Asociaţiei MaiMultVerde, îi poţi susţine prin donaţii individuale sau sponsorizări ce pot fi făcute direct în contul asociaţiei MaiMultVerde: RO 27 RZBR 0000 0600 1006 1717, Banca: Raiffeisen Bank – Moşilor.

Evenimentul “Fashion for Trees” se bucură de participarea şi susţinerea designerilor şi stiliştilor: Maria Lucia Hohan, Rhea Costa, Claudia Castrase, Cristian Samfira, Andreea Bădală (Murmur), Adelina Ivan, Kinga Varga, Malvensky Charms (Malvina Cservenschi), Mirela Diaconu, Andra Cliţan, Wilhelmina Arz, Trends by Adina Buzatu, Laurent Tourette şi echipa Art In Makeup. Toţi participanţii vor avea ocazia să contribuie la împădurirea României, licitând sau cumpărând bilete la tombolele special organizate în acest scop.

Evenimentul este sponsorizat de Antalis, sprijinit de Fratelli, Finlandia şi La Vita e velo şi promovat de partenerii media: Marie Claire, Beau Monde, Cosmopolitan, Story, andreearaicu.ro, bucurenci.ro, 121.ro, agentiadepresamondena.ro, ecomagazin.ro, avocatnet.ro, inparc.ro, responsabilitatesociala.ro, romaniapozitiva.ro, ziare.com, fpeople.ro.

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care în primii patru ani de funcţionare, 2008 – 2011, a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde.

 

 

Cicloteque

Concurs cu declarații de dragoste pentru biciclete – Cicloteque Oradea

scris de Cicloteque pe 13-07-2012 în Concurs etichetat cu , , , , , , , ,

Cicloteque ORADEA și UniCredit Țiriac Bank te invită la concursul cu declarații de dragoste pentru biciclete și te premiază cu un abonament la centrele de închirieri de biciclete din Oradea în valoare de 50 de lei!

Pentru că dragostea pentru mersul pe bicicletă nu cunoaște limite, ceea ce aveți de făcut pentru a câștiga premiul este foarte simplu: trebuie să dați Like la pagina de Facebook Cicloteque și sa postați pe Wall un text, video sau fotografie care să exprime cel mai bine sentimentul vostru de iubire pentru pedalat.

Așadar, dacă sunteți din Oradea sau aveți prieteni, familie, colegi cărora le place să pedaleze acolo, în orașul de pe Criș, CICLOTEQUE ORADEA pune la bătaie abonamentul în valoare de 50 de lei celui mai îndragostit de biciclete dintre voi.

Cea mai frumoasă, originală și ‘mișcătoare’ declarație primește premiul. Orădeni, hai la concurs și pedalat prin oraș! Așteptăm declarațiile voastre până la sfârșitul săptămânii viitoare.

:: via UniCredit Țiriac Bank Facebook

 

Cicloteque

Alexandra a câştigat concursul de fotografii cu biciclete Cicloteque

scris de Cicloteque pe 28-11-2011 în Concurs, Reţeaua Cicloteque etichetat cu , , , , , , ,

Noul Fashion Icon Cicloteque din concursul de fotografie de modă destinat utilizatorilor centrelor de închiriat biciclete din Reţeaua Cicloteque este Alexandra Drăghici, care a câştigat titlul cu fotografia de mai jos, alături de o bicicletă Cicloteque:

Alexandra a câştigat un abonament Cicloteque în valoare de 150 de lei, produse skin care de la Mario Bădescu şi voucherul GETT’S Salons. Felicitări Alexandra!

 

Cicloteque

Am premiat cele mai frumoase reportaje pe două roţi!

scris de Cicloteque pe 21-11-2011 în Biciclete, Concurs, Reţeaua Cicloteque etichetat cu , , , , , , , , , , , , ,

Cei care cred în puterea de deplasare alternativă a bicicletei şi au cercetat-o prin reportajele lor la concursul lansat de Cicloteque, Fundaţia Soros şi Portocala Mecanică, au fost premiaţi pentru perseverenţa şi stilul lor de a scrie.

Autorii reportajelor câştigătoare vor putea pedala acum biciclete de la centrele Cicloteque pe baza abonamentelor câştigate (în valoare de 100 de lei) şi se vor delecta cu muzici bune din mp3 playerele Canyon, oferite ca premii prin amabilitatea Canyon România.

Cosmina Tcaciuc, Iulia Cimpoieru şi Mihai Lazărescu  sunt cei trei câştigători ai concursului nostru de reportaje cu biciclete şi biciclişti autohtoni.

Mihai, care s-a mutat în Bucureşti de câteva luni pentru masteratul la Jurnalism, a primit cel mai frumos cadou de “bun venit în oraş”, Iulia îşi dorea un mp3 player ca să reînceapă să facă jogging şi să asculte muzică afară, iar Cosmina ne-a împărtăşit cu bucurie spontană un sincer “You made my day!”:)

Le mulţumim mult celor care au participat la concursul de reportaje cu biciclete şi îi invităm să pedaleze, să scrie şi să zâmbească în continuare în spiritul culturii bicicliste.