Cicloteque

Drumuri Verzi în București: Pistele bune se fac iarna

scris de Cicloteque pe 26-02-2014 în Advocacy, Comunitate etichetat cu , ,

Echipa Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) şi a Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti (CBB) îndeamnă bucureştenii participe ca voluntari la proiectul Drumuri Verzi în Bucureşti (DVB).

Implicați-vă!

dvbParticiparea voastră este esenţială. Iată ce puteți face:

  • Înscrieţi-vă ca voluntari prin formularul dedicat şi astfel vă construiţi viitorul într-un oraş european.
  • Dacă locuiți în Bucureşti şi vreți să militați pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, vă puteți înscrie în grupul de pe Facebook.
  • Dacă nu locuiți în Bucureşti dar vreți să susţineți demersurile bicicliştilor şi ale pietonilor bucureşteni, vă puteți înscrie pe pagina de pe Facebook

Proiectul DVB vizează dezvoltarea unei reţele de drumuri dedicate pietonilor şi bicicliştilor în Bucureşti. Pentru prima dată în istoria recentă a Capitalei, cetăţenii sunt cei care vor avea un cuvânt de spus despre cum trebuie să arate infrastructură pietonală şi cea pentru biciclete!

Despre proiect

În 5 decembrie 2013, OPTAR a solicitat primarului Sorin Oprescu să încheie cu asociaţia un protocol de colaborare pentru implementarea proiectului DVB. În 18 decembrie, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Direcţia Transporturi, solicita o variantă de protocol, “în vederea analizării” modului în care municipalitatea va fi implicată. OPTAR a depus la PMB draft-ul Protocolului de Colaborare pe data de 11 februarie 2014. În 25 februarie, în şedinţa grupului de lucru pe Mobilitate Urbană din cadrul PMB, OPTAR a prezentat proiectul DVB.