Despre noi

Până de curând, Cicloteque a însemnat primul sistem de bike sharing din România. Am oferit românilor posibilitatea de a simți avantajele deplasării pe două roți în orașe aglomerate, pe alocuri sufocate de mașini. Am luptat cu birocrația, cu mentalitățile și cu infrastructura.

În anii în care mersul pe bicicletă era „sport extrem“ și mulți aveau nevoie de un imbold pentru a-și învinge teama de maidanezi, hoți sau trafic, Cicloteque a oferit biciclete „de încercare“ spre închiriere.Etapa aceea a trecut, acum sunt mii de bicicliști stăpâni pe propriile roți, iar dorința de a pedala în orașe este mare. Acum este rândul autorităților să rezolve partea cu putința, iar acesta este noul obiectiv Cicloteque. Misiunea Cicloteque a fost și rămâne încurajarea mersului pe bicicletă, ca mijloc de transport nepoluant în marile orașe.

Cicloteque.ro este acum un receptacul de velo-povești, de știri despre mobilitatea urbană, o colecție de experiențe din întreaga lume ce pot trece drept bune practici. Continuăm să credem că te poți ridica deasupra orașului pe bicicletă, folosind-o zilnic, vorbind despre ea, convingându-i pe alții să facă șir indian pe stradă sau pe piste, acolo unde ele există.

Cicloteque rămâne un proiect al Asociației MaiMultVerde. Vrem să facem din acest site un blog viu, actualizat periodic. Poți contribui și tu la acest proiect: trimite-ne un e-mail la [email protected] ori de câte ori ai ceva de anunțat, de povestit sau de semnalat. Când ai răgaz, dă o tură pe Facebook pe pagina noastră și dă-ne de veste că exiști apăsând Like atunci când apreciezi ce publicăm acolo.

Cicloteque rulează în continuare pe două roți! Hai cu noi!