Cicloteque caută următorul Fashion Icon

Bucureşti, 6 octombrie 2011

În luna octombrie, reţeaua de închiriere biciclete Cicloteque pregăteşte o nouă surpriză utilizatorilor de biciclete: Cicloteque Fashion Icon, un concurs fashion dedicat biciclistelor şi bicicliştilor. Fotografiile în care apar şi bicicletele Cicloteque vor putea primi voturi/like-uri pe Facebook şi vor fi analizate de un juriu format din Adina Buzatu (Trends by Adina Buzatu), Malvina Cservenschi, Raluca Lăzăruţ, Dragoş Bucurenci, Matei Schwartz şi Sergiu Machidon. Câştigătorii premiilor CiclotequeLady şi CiclotequeMen vor fi anunţaţi în 11 noiembrie 2011 pe site-ul www.cicloteque.ro.

Reţeaua Cicloteque este un proiect MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank, iar concursul Cicloteque Fashion Icon este realizat cu sprijinul Avalon Communications şi susţinut de Trends by Adina Buzatu, Rhea Costa, Malvensky Charms, GETT’S Salon, Mario Bădescu şi Base.

Înaintea încheierii sezonului ciclist, reteaua de închiriere biciclete Cicloteque îşi provoacă utilizatorii la un nou concurs şi îi premiază pe cei mai fashionable dintre ei. Concursul Cicloteque Fashion Icon a început în 3 octombrie şi timp de o lună bicicliştii şi biciclistele sunt invitaţi să îşi facă o fotografie fashion cu o bicicletă Cicloteque pe care să o trimită organizatorilor. Fotografiile vor fi postate pe contul de Facebook Cicloteque (https://www.facebook.com/reteauacicloteque) şi vor putea primi like-uri, astfel fiind desemnaţi câştigătorii premiilor de popularitate.

Câştigătorii premiilor CiclotequeLady şi CiclotequeMan vor fi desemnaţi de: Malvina Cservenschi (TVR2), Raluca Lăzăruţ (Antena 1) şi Sergiu Machidon (Avalon Communicatiosn) în juriul fetelor şi Adina Buzatu (Trends by Adina Buzatu), Dragoş Bucurenci şi stilistul Matei Schwartz în juriul băieţilor. Premiile vor consta în abonamente Cicloteque şi produse şi vouchere oferite de Trends by Adina Buzatu, Rhea Costa şi Malvensky Charms, GETT’S Salon, Mario Bădescu şi Base. Regulamentul concursului poate fi găsit la www.cicloteque.ro/concurs.

Bicicletele Cicloteque pot fi închiriate din centrele situate în Parcurile Herăstrău, Tineretului, Titan şi Drumul Taberei, de la Facultatea de Drept şi de la noua staţie deschisă la Centrul de Informare al Fundaţiei Soros în Str. Căderea Bastiliei nr. 33.

Cicloteque este primul sistem de bike-sharing din România, numărând în acest moment cinci centre şi o staţie din care pot fi închiriate 400 de biciclete la tarife foarte prietenoase. Primul centru, deschis în 2008, se află în cadrul Facultăţii de Drept. Alte două centre, deschise în 2010, se află în Parcurile Tineretului şi Herăstrău, iar în 2011 au fost deschise centrele din Parcurile Drumul Taberei şi Titan şi staţia de la Centrul de Informare al Fundaţiei Soros. Astfel, Cicloteque a devenit o reţea de bike-sharing în adevăratul sens al cuvântului, utilizatorii putând închiria biciclete dintr-un centru şi returna în altul. Închirierea şi rezervarea bicicletelor se pot face online pe site-ul www.cicloteque.ro, iar tarifele sunt: 2 lei pe oră, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru două zile. Studenţii, pensionarii şi şomerii beneficiază de tarife speciale, reduse la jumătate.

Informaţii suplimentare:

Anamaria Bogdan, Director Comunicare MaiMultVerde, tel. 0755 224816, email anamaria.bogdan [at] maimultverde.ro

Note pentru jurnalişti:

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii trei ani de activitate, 2008 – 2010, MaiMultVerde a lucrat cu peste 15.000 de voluntari, a plantat peste 500.000 de puieţi, a strâns 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 2.500.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

UniCredit Ţiriac Bank este subsidiara bancară din România a UniCredit Group, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa europeană a serviciilor financiare, cu operaţiuni în 22 de ţări şi cu o strategie de responsabilitate socială bine dezvoltata. De altfel, pentru a reuni întregul Grup UniCredit sub umbrela responsabilităţii sociale şi pentru a creşte valoarea donaţiilor voluntare în bani, în favoarea entităţilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajaţilor şi cu sprijinul financiar al Fundaţiei UniCredit. Banca îşi desfăşoară activitatea deplin conştientă de responsabilitatea pe care o are faţă de societate şi faţă de mediu. UniCredit Ţiriac Bank se implică activ în comunitate, continuând astfel tradiţia acţionarului majoritar şi sprijinind până în prezent numeroase organizaţii şi fundaţii precum Mai Mult Verde, Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Motivation Romania, SOS Satele Copiilor, Serviciul Apel, Freedom House, Care Foundation, Asociaţia Catalist, Asociaţia ArtPhoto, Fundaţia Anonimul etc.