Electra premiază utilizatorii de biciclete de la Cicloteque

Comunicat de presă
Bucureşti, 19 iulie 2011

Începând cu luna iulie, reţeaua de de închiriere biciclete Cicloteque îşi va premia utilizatorii: cel de-al 30.000-lea utilizator va primi cadou o bicicletă Cruiser Electra neagră, dacă câştigătorul este băiat sau roz dacă este fată. Utilizatorii înregistraţi deja în sistem sau cei noi care închiriază o bicicletă din centrele Cicloteque din Parcurile Herăstrău, Tineretului, Drumul Taberei şi Titan şi de la Facultatea de Drept au şansa să fie câştigători dacă închiriază o bicicletă în perioada următoare. Promoţia Electra va fi valabilă până la finalul sezonului de mers cu bicicleta, urmând ca cei doi parteneri, Cicloteque şi Infracons SRL, să premieze şi alţi utilizatori Cicloteque.

Cicloteque şi Infracons SRL, distribuitor unic al mărcii Electra în România (www.electrabike.ro, https://www.facebook.com/ElectraRomania), îşi propun să încurajeze utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ cu beneficii pentru mediu şi sănătate. Numărul bicicliştilor din Bucureşti este din ce în mai mare de la un an la altul, lucru observabil şi în creşterea numărului de utilizatori ai bicicletelor puse la dispoziţia bucureştenilor de centrele de închiriere Cicloteque. Pentru a-i răsplăti pe cei care sunt interesaţi de mersul pe bicicletă, dar nu au una, mai mulţi utilizatori Cicloteque vor fi premiaţi cu biciclete Cruiser Electra până la închiderea centrelor de închiriere la finalul sezonului.

Pentru început, va fi premiat cel de-al 30.000-lea utilizator din sistemul Cicloteque. În urma închirierii unei biciclete, fericitul utilizator sau fericita utilizatoare va primi o bicicletă Electra neagră sau roz pe care o va putea folosi pentru deplasarea pe două roţi. Pentru mai multe detalii, regulamentul concursului este disponibil la http://maimultverde.ro/cms/regulamentul-concursului-de-inchirieri-de-biciclete-cicloteque. În prezent, în sistemul Cicloteque s-au înregistrat peste 28.000 de utilizatori, astfel încât câştigătorul bicicletei va fi premiat la finalul lunii iulie.

„Zecile de mii de închirieri de la centrele Cicloteque ne fac să ne dăm seama cât de mult a crescut interesul pentru mersul pe bicicletă în Bucureşti în ultimii ani. Tuturor celor care au pus sau vor pune umărul la această creştere vrem să le mulţumim şi să le transmitem că anul 2011 va fi unul prlin de surprize, de la deschiderea centrelor noi din Parcurile Titan şi Drumul Taberei, la premierea cu biciclete Electra a celor mai norocoşi dintre ei”, a declarat Ştefan Bradea, Manager proiect Cicloteque.
„Marca Electra este recunoscută internaţional ca brandul care a repopularizat bicicleta de tip cruiser. Prin excelenţă, expresie şi inovaţie, bicicletele Electra sunt cu adevărat speciale, uşor de condus, eficiente! Indiferent de motivul pentru care vă place mersul pe bicicletă, fitness, distracţie, recreere sau pentru protecţia mediului, Electra are stil pentru orice preferinţe. Experimentaţi “The Electra Way to Roll” alegind un Ticino, Townie, Cruiser, Amsterdam sau Kids. Felicităm şi încurajăm MaiMultVerde şi Cicloteque în demersul lor de a extinde mersul pe bicicletă ca variantă alternativă de transport”, a declarat Elena Sauca, reprezentant al distribuitorului.

Informaţii suplimentare:

Anamaria Bogdan, Director comunicare MaiMultVerde,

email: anamaria.bogdan[at] maimultverde.ro, tel. 0755 224816

Note pentru jurnalişti:
1. Cicloteque este o reţea de bike-sharing cu cinci centre de închiriere biciclete în Bucureşti: la Facultatea de Drept şi în parcurile Herăstrău, Tineretului, Drumul Taberei şi Titan. Noutatea serviciului Cicloteque o reprezintă posibilitatea închirierii bicicletei dintr-un centru şi returnarea în alt centru.

În 2011, Cicloteque pune la dispoziţia doritorilor 400 de biciclete şi echipamentele de protecţie (antifurt, cască de protecţie, mănuşi, genunchiere etc.) necesare deplasării în siguranţă. Închirierea şi rezervarea bicicletelor se poate face şi online prin intermediul sistem de înregistrare a utilizatorilor pe site-ul www.cicloteque.ro. Tarifele de închiriere a bicicletelor sunt foarte prietenoase: 2 lei pe oră, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru două zile, iar studenţii, pensionarii şi şomerii beneficiază de tarife speciale, reduse la jumătate. 11.970 de utilizatori s-au înscris în 2010 în sistemul Cicloteque, beneficiind de avantajele oferite de acesta, iar bicicletele au fost închiriate de peste 20.000 de ori. Cele 300 de biciclete disponibile au fost închiriate pentru un total de 35.000 de ore, ceea ce la o medie de 10 km parcurşi pe oră reprezintă o economie de 52,5 tone de CO2 emise în atmosferă.
2. Infracons SRL este distribuitorul oficial în România al mărcilor Electra, Brompton, Brooks, Pashley, Saracen şi Yakkay. Bicicletele importate de Infracons se pot găsi în magazine din Bucureşti, Cluj, Târgovişte, Ploieşti şi Timişoara.