Despre Cicloteque

Despre Cicloteque Oradea

Din 15 iunie 2012, în Oradea s-a deschis serviciul de închiriere biciclete în sistem de bike sharing Cicloteque  în incinta Oradea Shopping City (Calea Aradului, nr. 87) şi în Parcul 1 Decembrie40 de biciclete Cicloteque pot fi închiriate la tarife standard şi reduse, iar apoi returnate în oricare dintre centrele Reţelei Cicloteque Oradea. Programul de închiriere este de luni pâna duminica  de la 10.00 la 22.00.

Programul Cicloteque este iniţiat de Asociaţia MaiMultVerde, cu sprijinul Oradea Shopping City (OSC) şi UniCredit Ţiriac Bank, care propun orădenilor o soluţie directă de transport alternativ pentru a reduce emisiile cauzate de traficul rutier.

La 10 kilometri parcurşi, o bicicletă va reduce dioxidul de carbon pe care l-ar fi emis un autovehicul pe aceeaşi distanţă cu 1500 de grame. Folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ pentru deplasarea în oraş este deja o măsură adoptată eficient în foarte multe oraşe europene, iar Oradea a păşit de curând pe acelaşi drum.

Prin cele două centre Cicloteque deschise la Oradea facem primul pas în extinderea pe plan naţional a Reţelei şi serviciului de închirieri biciclete, cu posibilitatea închirierii bicicletelor dintr-un centru şi returnării în altul, a închirierii sau rezervării unei biciclete online sau telefonic. Am creat astfel, între două puncte importante ale oraşului Oradea, o prima legătură care sperăm să fie începutul unei reţele bicicliste importante.