Noutăţi Cicloteque

Cicloteque

Skirtbike 2013 s-a desfășurat în 10 orașe din țară

scris de Cicloteque pe 05-06-2013 în Biciclişti, Comunitate, Prin oraş etichetat cu

Ediția din acest an a plimbării fetelor îmbrăcate cochet a fost una de succes, chiar dacă vremea nu a ținut peste tot cu participantele. Skirtbike 2013 s-a desfășurat în 10 orașe din țară.

La București a plouat, dar asta nu le-a împiedicat pe bicicliste să se adune pentru a pedala împreună:

“Peste 300 de bicicliste s-au alăturat nebuniei de a pedala prin ploaie torențială pe un traseu de 9.3 km. Căci asta a fost – un crazy SkirtBike, de neimaginat!  Bravo fetele noastre dragi!  Sunteți minunate și vă mulțumim pentru susținere, pentru curaj, pentru faptul că ați demonstrat că femeile sunt optimiste, chic și pot pedala indiferent de vreme. (Blog Skirtbike)”

Iașiul a fost însorit, astfel încât participantele au afișat zâmbete pe față pe tot parcursul plimbării:

“Încercarea cea mai grea a fost urcarea dealului de la Palatul Culturii, dar fetele s-au descurcat. Era amuzant să le vezi însă pe unele cum abia respirau, încercînd să și pozeze frumos pentru fotografii aliniați pe margine. Băieții pe biciclete au rămas în coada coloanei, așa cum le stă bine unor domni care-și însoțesc iubitele sau soțiile la Skirtbike. Singurul băiat care se putea plimba liber între cele două găști era îmbrăcat în kilt. (Bicla.ro)”

skirtbike_iasi_1 skirtbike_iasi_2 skirtbike_iasi_3 skirtbike_iasi_4

Și la Brașov vremea a fost ploioasă, dar bicicleta funcționează în orice condiții:

“Surprinzător sau ba, fetele s-au mişcat foarte bine iar şoferii parcă au fost mai civilizaţi decât de obicei (să fi fost duminica de vină???), dar vechile metehne nu au dispărut de tot: claxoanele inerente, maşini oprite pe banda 1 aiurea, vehicule care insistau să rupă rândul şi aşa mai departe. Mai mulţi băieţi au fost la faţa locului şi au ajutat coloana în giratorii şi intersecţii. Şirul de biciclişti s-a mişcat relativ previzibil, cu ruperile de pluton inevitabile. (Dirtbike)”

La Constanța, biciclistele au fost însoțite de câțiva bicicliști deosebiți:

“A fost pe atât de frumos pe cât mă aşteptam, multă culoare, multe fete frumoase, băieţi care au susţinut fetele, familii întregi pe biciclete, trotinete şi chiar şi motoare. [...] Unde mai pui că au pedalat alături de fete şi puşcaşii marini, care nu au fost deranjaţi de baloane, flori sau funde ataşate bicicletelor lor.” (Hai hui stângaci)

Orașele participante: Alba IuliaAradBrașovBucureștiCluj-NapocaConstanțaDrobeta Turnu SeverinIașiSibiuTimișoara. Organizatorii din Baia Mare au decis să anuleze evenimentul, din cauza vremii nefavorabile.

Nu ratați SkirtBike – ediția de toamnă și, până atunci, Bike Picnic, pe 15 iunie!

Foto (Skirtbike Iași): George Hari Popescu, Bicla.ro