Noutăţi Cicloteque

Cicloteque

Riders Club Moara Vlăsiei, întrecere cu bicicletele în natură

scris de Cicloteque pe 21-05-2013 în Biciclişti, Concurs etichetat cu ,

“De treci codrii de aramă…” Nu ne-am transformat în cenaclu literar, ci vrem să vă anunțăm cea mai nouă inițiativă a celor de la Riders Club: competiția de mountain bike de la Moara Vlăsiei din 25 mai.

Este greu de crezut că o zonă atât de frumoasă, cum este cea de la Moara Vlăsiei, se află atât de aproape de București. Cei care se aventurează în inima ascunsă a pădurii sau care străbat linia ce şerpuieşte pe lângă lac nu pot decât să se îndrăgostească de această oază de linişte şi verdeaţă. Nu este un traseu foarte frecventat de pasionații de ciclism, lucru care-l face cu atât mai interesant.

Cum te înscrii în concurs

Pentru a putea participa într-o competiţie din calendarul Riders Club, e nevoie de crearea unui cont gratuit de membru pe site-ul oficial. Astfel obții un număr de rider și te poți înscrie online la fiecare competiție.

Pentru Moara Vlăsiei, te poți înscrie până în 24 mai, la orele 20:00. Taxa de participare este de 80 de lei. Cei care vor să se înscrie pe loc, în ziua evenimentului, vor plăti 100 de lei.

Înscrie-te în grupul Bicicliști urbani de pe Facebook, unde poți prinde promoții constînd în participări gratuite sau alte avantaje.

Cum se ajunge la start

Moara Vlăsiei este la aproximativ 30 de kilometri de Bucuresti. Pentru a ajunge la zona de start a competiţiei de pe 25 mai, se merge cu maşina pe DN1. În centrul oraşului Balotești se face la dreapta, spre Căciulați. Se trece podul peste A3 şi se ajunge în Moara Vlăsiei. La 3 km după pod se face la stânga, pe Strada Notarului, în dreptul monumentului cu vultur dedicat eroilor de la Mărăști, Mărășești şi Oituz. De la monument, se înaintează un kilometru până la zona de start.

Harta rutieră:


View Moara Vlasiei in a larger map

Pachetul de concurs

Iată ce primești în schimbul taxei de participare, pe lângă peisajele de vis și emoțiile de concurs:

  • număr de concurs
  • cip de cronometrare de unică folosinţă
  • baton/doză Isostar
  • biscuiţi Grand Papa şi brioşă
  • voucher valoric de 60 de lei oferit de Bike XCS
  • voucher valoric de 300 de lei oferit de BikeXpert
  • voucher valoric de 400 de lei pentru înscrierea unei echipe de companie în Romanian Corporate Sports (www.corporatesports.ro)
  • o doză de Ursus Cooler
  • o brioşă la finalul competiţiei

Pachetele vor putea fi ridicate de miercuri până vineri (22-24 mai) în intervalul orar 17:00-20:00, de la Magazinul Giant de pe str. Traian, nr 98, Sector 3, București.

În plus, vei beneficia de: apă, băutură izotonică Isostar, fructe şi dulciuri la start şi la punctul de alimentare de pe traseu, șapte puncte de asistenţă medicală, spălare biciclete, comunicaţii de urgenţă prin Asociaţia Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă, participarea la tombolă.

Despre traseu

Dacă-ți spunem că te poți întîlni cu grupuri de căprioare în timpul competiției, ne crezi? Pădurea Surlari este la marginea localităţii Moara Vlăsiei. Deşi nu foare vastă, pădurea se remarcă prin peisajele fascinante. Un lac ce o mărgineşte pe toată lungimea sa.

Traseul concursului are 16 km şi conduce participanţii pe căi largi până într-un colţ ascuns al pădurii, unde se face trecerea spre un drum cu peisaje sălbatice ale lacului. Urmează un single track unde se face apropierea de apă pe partea împădurită. Cărările pădurii conduc apoi în zone largi, luminoase.

Diferenţa de nivel este de aproximativ 20 de metri. Vezi harta traseului.

Punct de plecare: Sudul Pădurii Surlari, DC-184
Puncte de alimentare: două (la start şi pe traseu)
Puncte de prim-ajutor: 7 (la start şi pe traseu)

 Moara Vlasiei - lac Moara Vlasiei- traseu Riders Club

Programul concursului

11.00: Start nivelurile 1, 2, 3, 4 (start în valuri la diferenţă de 5 minute)

15.30: Timp limită de parcurgere a traseului

15.30: Festivitatea de premiere

Premiile puse în joc

Primii trei clasaţi în cadrul fiecărei categorii se vor bucura de premii oferite de organizatori cu sprijinul sponsorilor şi partenerilor Riders Club. În plus, şi concursul de la Moara Vlăsiei oferă tuturor concurenților şansa de a câştiga unul dintre premiile puse în joc la tombola evenimentului.

Pentru a intra în posesia premiului, riderii trebuie să fie prezenţi la extragerea din cadrul festivităţii de premiere şi să aibă asupra lor numărul de concurs şi un act de identitate.

Premiile oferite în cadrul tombolei sunt:

1 cadru de carbon compozit GIANT pro XTC în valoare de 7.000 lei
1 tricou al echipei Skil
3 pachete cu premii isostar (şapcă, bidon, produse energizante) şi 3 baxuri de Ursus Cooler

Despre Riders Club

Proiectul cuprinde 15 concursuri de MTB, cinci în jurul Bucureștiului și 10 în alte orașe din țară. Acestea sunt coordonate de Riders Club cu ajutorul partenerilor locali. Pe parcursul proiectului, se va păstra un standard al organizării – înscrieri online, cipuri și sisteme de cronometrare, pachete pentru participanți, centralizarea rezultatelor și actualizarea lor constantă pe site.

Primele două evenimente au fost la Băneasa (13 aprilie) și la Cernica (28 aprilie). Înscrie-te în cursa de la Moara Vlăsiei din 25 mai!