Noutăţi Cicloteque

Cicloteque

Cel mai european Calendar Biciclist

scris de Cicloteque pe 20-12-2012 în Biciclete, Biciclişti, Bike Culture, Reţeaua Cicloteque, VOCA etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

După momente excelente petrecute pe bicicletă alături de voluntari în zece orașe europene anul trecut, a apărut CALENDARUL BICICLIST 2013 la inițiativa ”Volunteers of Cycling Academy”(VOCA).

Bucureștiul este unul dintre cele zece orașe, reprezentat de MaiMultVerde prin Cicloteque, și îl găsiți la pagina lunii Octombrie. Imaginea este de la lansarea centrului Cicloteque din Parcul Titan, iar biciclista chic care pedalează este Raluca Lăzăruț.

:: mulțumim George Hari Popescu de la bicla.ro pentru idee și implicare în realizarea calendarului!

Pentru cei care iubesc pedalatul pe biciclete și vor să îl privească pe perete, calendarul poate fi în curând comandat în Magazinul MaiMultVerde. Fondurile strânse din vânzarea calendarelor vor fi folosite exclusiv pentru acțiunile de reîmpădurire din țară, susținute alături de voluntarii Asociației MaiMultVerde.

Volunteers of Cycling Academy”(VOCA) este un program Gruntvig  care durează timp de doi ani ( în perioada septembrie 2011 – iunie 2013) în zece mari oraşe europene. Procesul educaţional şi schimburile de experienţă pe două roţi au loc în Spania, Portugalia, Austria, Danemarca, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Cehia, Polonia, Irlanda şi Cipru.

VOCA îşi propune să îmbunătăţească calitatea sistemelor de bike-sharing din oraşele europene, a infrastructuriroi bicicliste şi a modului de deplasare alternativă urbană, prin studiul exemplelor şi particularităţilor sistemelor din fiecare locaţie şi prin schimbul de experienţă între principalii actori ce implementează sistemele de bike-sharing.