Noutăţi Cicloteque

Cicloteque

Bike-sharingul ca semn de civilizaţie

scris de Cicloteque pe 10-08-2012 în Biciclete, Bike Culture, Comunitate, Prin oraş, Reţeaua Cicloteque etichetat cu , , , , , , ,

Se spune că posibilitatea de a pedala o bicicletă închiriată sau împrumutată prin oraş este semnul bun al mobilităţii şi civilizaţiei urbane. Am fi ipocriţi dacă am spune că în capitala românească ne bucurăm cu adevărat de semnele civilizaţiei pe două roţi, civilizaţie din care lumea vestică face deja un mod de viaţă.

Pe lângă reţelele şi centrele de închirieri de biciclete din Bucureşti, printre care ne numărăm şi noi, cei de la Cicloteque, un sistem de bike-sharing bun are nevoie de susţinerea infrastructurii – pistele de biciclete mult visate în capitală – şi de cetăţeni civilizaţi sau pasionaţi:). Momentan, pe lângă supremaţia culturală autohtonă a automobilului ( în condiţiile în care poluarea şi preţul carburanţilor sunt în creştere liberă), problema cea mai mare este, într-adevăr, construirea şi mentenanţa pistelor destinate bicicletelor.

Ca să trecem la exemple mai frumoase, ne mişcăm într-un tur virtual prin cele mai sustenabile şi ‘bicicliste’ oraşe, sub îndrumarea danezilor de la CycleChic. Imaginile sunt din Barcelona (Spania), Copenhaga (Danemarca) Paris (Franţa), Dublin(Irlanda) şi Montreal (Canada). Toate fotografiile sunt surprinse cu biciclişti ce folosesc sistemele de bike-sharing din oraşele menţionate:

>> citeşte şi articolul original care însoţeşte fotografiile pe Cycle Chic