Noutăţi Cicloteque

Cicloteque

Metrorex face loc bicicletei în lifturile de la metrou

scris de Cicloteque pe 16-01-2012 în Advocacy, Biciclete etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Transportul bicicletelor la metrou va fi înlesnit de introducerea celor 75 de lifturi de interior și exterior, care vor fi amplasate până la jumătatea anului în stațiile Metrorex.

Într-un răspuns primit de la Directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, aflăm că accesul bicicletelor în lifturi este permis în condițiile în care nu este aglomerat, iar transportul bicicletei cu liftul nu blochează traficul călătorilor și a persoanelor cu dizabilități care folosesc acest mijloc de deplasare.

Transportul cu liftul se va face doar în intervalele orare din zilele lucrătoare în care este permis accesul cu bicicleta, în week-enduri și de sărbătorile legale. Pentru deplasarea cu liftul, mărimea bicicletei trebuie să se încadreze în spațiul pus la dispoziție.

(click pe imagine pentru a mări)

Inițiativa introducerii lifturilor pentru facilitarea transportului unor categorii de persoane care au nevoi speciale ( persoane însoțite de copii în cărucior, persoane cu dizabilități fizice, bicicliști, cei care transportă bagaje mai voluminoase) este necesară și rezolvă în mod civilizat problema deplasării în stațiile de metrou.

După exemplul mijloacelor de transport în comun din marile orașe europene, metroul bucureștean mai face un pas înainte pentru mobilitatea urbană și va permite în curând și bicicliștilor să circule mai ușor dinspre suprafață spre stația de metrou.

Transportul de tip ‘commuting’ ( mijloace de transport nepoluante -bicicletă, tricicletă, role, skate, combinate pe diverse rute cu alte mijloace de transport public în comun) este încurajat și devine mai ușor de practicat în aceste condiții.