Noutăţi Cicloteque

Cicloteque

Am lansat la patru ace noul centru de închiriat biciclete din Parcul Drumul Taberei

scris de Cicloteque pe 30-06-2011 în Biciclete, Biciclişti, Reţeaua Cicloteque, Unde pedalăm etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Îmbrăcate în ţinute elegante, mai multe vedete în frunte cu Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, au defilat pe biciclete la deschiderea noului centru Cicloteque din Parcul Drumul Taberei miercuri, 29 iunie.

Alături de Ministrul Mediului, vedetele care au urcat pe bicicletele Cicloteque au fost Zoli Toth (Sistem), Lucian Mândruţă (Antena 2), actorul Dorian Boguţă, Alexandru Constantin (Prima TV), Ştefan Lungu, compozitorul Zsolt Kerestely şi Dragoş Bucurenci, preşedintele Asociaţiei MaiMultVerde. Ei au defilat în ţinute elegante puse la dispoziţie de Trends by Adina Buzatu şi au demonstrat că este posibil să mergi pe bicicletă chiar şi atunci când profesia reclamă o vestimentaţie elegantă sau office.

Cristian Poteraş, primarul Sectorului 6 şi Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al UniCredit Ţiriac Bank au fost prezenţi la deschiderea noului centru Cicloteque, arătându-şi astfel sprijinul pentru promovarea mersului pe bicicletă.

Designerul Adina Buzatu a conceput ţinutele special în ideea de a arăta că oamenii pot adopta orice fel de stil vestimentar, nu doar sport, atunci când se deplasează pe două roţi. Parada la 4 ace pe 2 roţi a demonstrat că bicicliştii se pot îmbrăca fie casual, fie elegant sau business, în funcţie de rigorile profesionale la care se raportează.

Reţeaua Cicloteque este un proiect MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Universităţii Bucureşti.

Cicloteque, primul sistem de bike-sharing din Bucureşti şi din România, numără în acest moment patru centre din care pot fi închiriate biciclete la tarife avantajoase.

Primul centru, deschis în 2008, se află în cadrul Facultăţii de Drept. Alte două centre, deschise în 2010, se află în Parcurile Tineretului şi Herăstrău. Astfel, prin cele patru centre, Cicloteque a devenit o reţea de bike-sharing în adevăratul sens al cuvântului, utilizatorii putând închiria biciclete dintr-un centru şi returna în altul. Închirierea şi rezervarea bicicletelor se pot face online pe site-ul www.cicloteque.ro, iar tarifele sunt: 2 lei pe oră, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru două zile. Studenţii, pensionarii şi şomerii beneficiază de tarife speciale, reduse la jumătate.

În 2010, s-au înscris în sistemul Cicloteque 11.970 de utilizatori, bucurându-se de avantajele oferite de acesta, iar bicicletele au fost închiriate de peste 20.000 de ori. Comparativ cu anii anteriori, numărul utilizatorilor a crescut de aproape de trei ori, ceea ce demonstrează că interesul bucureştenilor pentru mersul pe bicicletă este tot mai mare, de la an la an.

În condiţiile în care serviciul de bike-sharing Cicloteque a dobândit capacitatea de autofinanţare în 2010, toate cheltuielile administrative fiind acoperite din încasări, iar interesul bucureştenilor pentru biciclete este în creştere, planurile MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank sunt de extindere a acestui serviciu.

>> citeşte mai multe în Comunicatul de presă

>> vezi mai multe fotografii pe Flickr MaiMultVerde şi pe Facebook