Noutăţi Cicloteque

Cicloteque

Reparaţii biciclete cu ‘autoservire’

scris de Cicloteque pe 20-05-2011 în Biciclete, Bike Culture etichetat cu , ,

Cum ar fi să ai la dispoziţie trei zile pe săptămână un atelier de reparat biciclete, dotat în detaliu, până la cea mai mică cheie?

Să îţi repari bicicleta gratis, alături de alţi biciclişti care folosesc acelaşi spaţiu şi, de ce nu, chiar cu ajutorul experienţei lor… Să găseşti, la nevoie, piese de schimb pe care alţii nu le mai folosesc sau să îţi construieşti o bicicletă nouă:

În Copenhaga, în curtea unei foste fabrici de dulciuri, un grup de tineri au avut iniţiativa de a pune la dispoziţie săptămânal, un atelier de reparat biciclete. Zeci de biciclişti ai urbei vin să-şi repare bicicletele, de la cele mai complexe operaţiuni până la mici revizii, umflatul cauciucurilor sau montarea unor accesorii.

Găsesc aici uneltele necesare şi câţiva oameni mai experimentaţi, care îi pot ajuta la nevoie. Printreaceştia din urmă se numără şi câţiva mecanici de tren, foarte pricepuţi şi în jurul cărora te simţi ca la un workshop de reparat biciclete de orice fel.

Se întâmplă, de regulă, de marţi până vineri, cca. 5-6 ore pe zi şi singura cerinţă a organizatorilor e ca ustensilele să fie puse, după folosire, la locul lor din sertare. Oamenii de aici repară des, vorbesc despre orice cu oricine, sunt acompaniaţi mai-mereu de muzică şi voie-bună.

Aţi veni cu bicicleta dacă ar fi şi în Bucureşti?