Noutăţi Cicloteque

Cicloteque

Poveştile cu biciclete au fost răsplătite cu ‘Bicicleta lui Miffy’

scris de Cicloteque pe 23-05-2011 în Concurs, Reţeaua Cicloteque etichetat cu , , , , , , ,

Concursul de poveşti, poezii şi fotografii Bicicleta lui Miffy pentru copii şi părinţi şi-a desemnat câştigătorii.

Cicloteque şi Editura Cartea Copiilor au premiat poveştile cu şi despre biciclete cu câte o carte Bicicleta lui Miffy de Dick Bruna.

Felicitări povestitorilor câştigători: Diana Duca (Bucureşti), Daniela Leonte (Bucureşti), Laura Rus şi Cristan David (Bistriţa) de 1 an şi jumătate şi Mihaela Stratulat şi Marian, 5 ani (Brăila).

Iepuraşul Miffy şi bicicleta lui făurită din cuvinte frumoase vor fi fericiţi să fie răsfoiţi de către voi! Cităm două fragmente din cele mai bune poveşti din concurs:

Chiftele zburatoare

În parcul Izvor toată lumea venise cu voie bună. Şi cum toţi aveau activităţi diversifcate ca noi, mulţi închiriaseră bicicletele de la intrare. Părea o adevarată competiţie între bicicliştii amatori care se plimbau pe aleile din faţa Casei Poporului.

(Diana Duca)

Câteva zile la rând s-a plimbat Miffy cu bicicleta pe straduţa ei, mândră nevoie mare, sub privirile vigilente ale tăticului ei. Copiii o opreau, o întrebau de preţ, făceau comparaţii între diverse marci de biciclete, Miffy nu se prea pricepea la lucruri de acestea, era prea mică, dar ceilalţi copii fiind mai mari erau experţi în biciclete şi pentru că ei au decretat că e o bicicletă foarte bună, Miffy era în culmea fericirii. Într-o după-amiază un grup de fetiţe şi băieţi au invitat-o pe Miffy la o plimbare cu bicicletele.

(Daniela Leonte)