Noutăţi Cicloteque

Ioan Colbeanu

Braşovul ia bicicleta de coarne

scris de Ioan Colbeanu pe 11-02-2011 în Biciclişti, Comunitate, Masa critică etichetat cu , , ,

Braşovenii sunt hotărâţi să transforme oraşul într-un punct verde pe harta României, în care mersul cu bicicleta să fie un mijloc de transport uzual.

După ce a fost desemnat capitala verde a României în 2011, Braşovul porneşte din nou Masa Critică la pedale vineri, 25 februarie, de la ora 17:00, din faţa Primăriei. Comunitatea bicicliştilor braşoveni promite să atragă atenţia cum se cuvine pe şosele:)

Traseul va fi acelaşi ca şi în lunile precedente:

  • Primărie, str. Nicolae Iorga, Livada Poştei, str. Mureşenilor, str. George Bariţiu, Şirul Beethoven, Poarta Schei, str. Nicolae Bălcescu, stânga pe Eroilor lângă Prefectură, dreapta înspre blvd. 15 Noiembrie, blvd. 15 Noiembrie, Calea Bucureşti, giratoriu Poienelor, blvd. Saturn, str. Zizinului, str. Toamnei, blvd. Mihail Kogălniceanu, str. Iuliu Maniu şi oprirea tot în faţa Primăriei Braşov.

Marşurile bicicliste de masă au loc în Braşov din 2007 şi militează pentru mersul cu bicicleta ca mijloc de transport mai sănătos, economic şi nepoluant, sensibilizarea autorităţilor locale pentru amenajarea pistelor speciale pentru biciclişti şi conştientizarea participanţilor din trafic cu privire la existenţa bicicliştilor pe carosabil.

:: detalii pe http://masacritica.forum.st

___________________________________________________

LATER UPDATE – Din cauza vremii nefavorabile desfasurarea evenimentului intitulat Masa Critica ar putea sa se amane pentru urmatoarea zi de vineri, adica 4 martie 2011. Daca totusi vinerea aceasta sunt conditii pentru ca Masa Critica sa se desfasoare fara probleme evenimentul nu se amana.