Noutăţi Cicloteque

Ioan Colbeanu

Înşeală-ţi maşina!

scris de Ioan Colbeanu pe 16-09-2010 în Advocacy, Biciclete, Bike Culture, Prin oraş, Reţeaua Cicloteque, Unde pedalăm etichetat cu , , , , , , ,

Dacă i-ai asculta cu atenţie ţeava de eşapament, ai auzi cum te înşeală de fiecare dată pentru o pompă mai potentă, mai plină şi mai usturătoare la banda magnetică a cardului, cum te ţine la respect cu orele în traficul urban aglomerat de ea şi altele ca ea, cum te murdăreşte cu CO2-ul ei pe măsură ce o lustruieşti şi o iubeşti mai mult, în rate sau necondiţionat.

Academia Caţavencu s-a săturat de fiţele volanului şi te invită ca, măcar într-o zi, pe 22 septembrie, să i-o plăteşti şi tu capriciosului automobil şi să fii Infidel Maşinii. Înşeală-ţi maşina şi las-o acasă!

La ”Ziua fără maşini”, din cadrul ”Săptămânii Mobilităţii Europene” din 16-22 septembrie, te invităm să pui mâna pe ghidon, sau să mergi sănătos pe jos. Susţii astfel reinventarea unui trafic mai fluid, alături de marile oraşe europene, şi te alături milioanelor de oameni infideli maşinilor.

Să uităm, măcar pentru o zi, claxoanele, noxele, praful, bolile şi nervii încordaţi. Să încercăm cu încredere deplasarea alternativă, pe jos sau cu bicicleta prin oraş. Depinde de fiecare dintre noi să trăim într-un Bucureşti mai puţin zgomotos, mai puţin aglomerat şi, nu în ultimul rând, mai puţin poluat.

Cicloteque şi Academia Caţavencu îţi recomandă să fii o dată pe an Infidel Maşinii. Adulter plăcut!