Cicloteque

Metrou + bicicleta = ♥

scris de Cicloteque pe 25-08-2010 în Advocacy, Biciclete, Comunitate, Masa critică, Prin oraş etichetat cu , , , , ,

După testul bicicletelor cu uşile deschise la metrou în zilele de week-end, Metrorex facilitează accesul bicicliştilor şi în zilele lucrătoare:

  • Actiunea privind accesul în metrou în zilele de weekend a bicicliştilor a fost bine primită de către aceştia, constatându-se modul civilizat în care s-a înteles demersul nostru(…)
  • Pe aceeaşi linie se înscrie şi acţiunea de montare a unor rastele cu destinaţia “parcare biciclete” în proximitatea acceselor la principalele staţii de metrou, pentru parcarea de către biciclişti a bicicletelor şi în alte zile decât cele de week-end şi continuarea călătoriei cu metroul.

Tot în comunicatul Metrorex din 19 august a.c., se menţionează:

  • S-a finalizat astăzi montarea de rastele pentru depozitarea bicicletelor, pe parcursul timpului în care bicicliştii utilizează metroul, la staţia Piaţa Victoriei 1, accesul dinspre Guvern, urmând a se continua amenajarea de parcări pentru biciclete, suprateran, şi la alte staţii de metrou.

Cicloteque felicită iniţiativa Metrorex şi mulţumeşte bicicliştilor care se implică, online şi offline, la crearea masei critice pentru accesul cu bicicleta la metrou. Vă urăm rute şi călătorii cât mai plăcute!