Cicloteque

Atenţie, se deschid uşile bicicletei la metrou!

scris de Cicloteque pe 02-08-2010 în Advocacy, Biciclete, Bike Culture, Comunitate, Masa critică, Prin oraş etichetat cu , , , ,

Sărbătoare la metroul bucureştean? Din 24 iulie, accesul cu bicicleta este permis în week-end şi de sărbătorile legale.

Iniţiativa Metrorex de a permite călătoriile cu bicicleta la metrou a fost supusă dezbaterii publice prin e-mail în martie 2010 şi dă posibilitatea bicicliştilor să combine metroul cu bicicleta pe diverse rute. Iniţial, iniţiativa supusă dezbaterii lua în calcul introducerea bicicletelor la metrou fără restricţii în zilele din timpul săptămânii.

“Accesul cu bicicleta în trenurile de metrou este permis numai în primul vagon, în sensul de mers, în zona din spatele cabinei de conducere a trenului. Pe parcursul călătoriei, bicicletele vor trebui asigurate de posesor astfel încât să nu afecteze confortul şi siguranţa călătorilor şi să nu deterioreze interiorul vagonului de metrou”, arată comunicatul Metrorex.

În condiţiile în care din ce în ce mai mulţi bucureşteni folosesc bicicleta nu doar ca agrement, ci ca mijloc de transport altenativ (ceea ce presupune deplasarea la locul de muncă în zilele lucrătoare, deplasarea pe distanţe lungi şi mai puţin accesibile, etc.), întrebăm bicicliştii: cât de eficientă vi se pare iniţiativa Metrorex? (ps. aşteptăm comentariile voastre în post;)