Noutăţi Cicloteque

Cicloteque

Tracţiune integrală pe două roţi la Marşul Cicloteque

scris de Cicloteque pe 11-06-2010 în Reţeaua Cicloteque, Unde pedalăm etichetat cu , , , , , , , , , , , ,

2 centre noi în Reţeaua Cicloteque X 2 roţi de înmulţit cu tracţiunea proprie a ±300 de biciclişti prezenţi ++ multă bună dispoziţie, au dat la Marşul Cicloteque rezultatul a 8 km parcurşi prin centrul oraşului în 40 de minute, un traseu parcurs în mod normal cu automobilul în cel puţin o oră.

Marşul de ieri a demonstrat că mersul pe bicicletă e o soluţie validă pentru deblocarea traficului şi adoptarea unui stil de viaţă nepoluant şi sănătos.

Bicicliştii au pedalat relaxat dar sigur, am fost mulţi voluntari MaiMultVerde entuziaşti, oameni din comunitatea bicicliştilor capitalei şi trecători zâmbitori, care ne-au confirmat că mersul pe bicicletă are destinaţie şi destinatari într-o capitală cu aspiraţii europene. Mulţumim tuturor celor prezenţi.

La deschiderea centrelor din Reţeaua Cicloteque s-a alăturat şi  Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, care a testat pedalele uneia din cele 300 de biciclete şi a primit cardul de membru Cicloteque cu numărul 1.

Am marşat cu spor pe ruta Parcul Tineretului-Piaţa Unirii-Universitate-PiaţaRomană-Piaţa Victoriei-Charles de Gaulle-Parcul Herăstrău şi am urat bun-venit celor două centre noi din Reţeaua Cicloteque din Parcul Tineretului (intrarea Şincai) şi Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle). Centrele noi se alătură Reţelei din 10 iunie a.c. centrului de la Facultatea de Drept, deschis în august 2008.

Aşteptăm cu nerăbdare cât mai mulţi biciclişti pe străzile bucureştene, în Reţeaua Cicloteque şi pe site, unde vă puteţi înregistra şi închiria online bicicletele noastre.

Cicloteque este un proiect demarat din august 2008 de MaiMultVerde şi UniCredit Țiriac Bank, în parteneriat cu Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement a Primăriei Municipiului Bucureşti şi cu Universitatea din Bucureşti, şi propune o soluție directă de transport alternativ pentru a reduce emisiile cauzate de traficul rutier.